מרק עדשים כתומות בקערת לחם

היורה קפץ לביקור היום, איזה כיף! 😀 אני אוהבת אווירה של גשם (רק כשאני בבית, כן? כי בתור גננת זה כבר פחות נחמד הגשם הזה כשלא יוצאים לחצר עם הילדודס)…אמנם אי אפשר להגיד עדיין שהיום זה יום גשום אבל אין ארוחה שיותר מתאימה לאווירה הכיפית הזאת ולריח הגשם הזה שיש באוויר מאשר צלחת מרק, ואם כבר מרק אז שיהיה משודרג בתוך קערת לחם מקמח כוסמין שנאפתה ממש עכשיו…מממ יאמיייייי טעים ובריא 😛

מרק עדשים כתומות בקערת לחם

img_5426

חומרים (ל-4 מנות):
לקערות הלחם-
4.5 כוסות קמח כוסמין מלא 70%-80%
3 כפיות שמרים יבשים
1.5 כוסות מים פושרים
5 כפות שמן זית
4 כפות סילאן / סירופ מייפל טהור
3 כפיות שטוחות מלח הימלאיה
למרק-
2 כפות שמן זית
2 בצלים
2 גזרים
3 כוסות עדשים כתומות
12 כוסות מים (או יותר, לפי הצורך ומידת הסמיכות הרצויה)
2 כפיות מלח הימלאיה (או לפי הטעם)
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
1 כפית כמון

אופן ההכנה:
הכנת קערות הלחם-
1. מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר עם וו לישה ונותנים לו ללוש כ-10 דקות.
2. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון / מגבת לחה ונותנים לתפוח כשעה וחצי.
3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים וכל חלק מכדררים לכדור.
4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים ל-20 דקות לתנור כבוי שחומם ל-50 מעלות.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים 20-25 דקות.
הכנת המרק-
1. בוררים את העדשים ושוטפים היטב במים.
2. קוצצים את הבצל ומטגנים ב-2 כפות שמן זית עד להשחמה קלה.
3. מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים כדקה על להבה בינונית, עד שהגזר מתרכך אך לא משחים.
4. מוסיפים את העדשים ו-12 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
5. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהעדשים רכות ומתפוררות (אם לא רוצים שהמרק יהיה סמיך מדי, מוסיפים עוד מים רותחים).

הגשה-
חותכים את הכיפה של הלחם ומרוקנים חלק מהתוכן, מוזגים את המרק החם לקערת הלחם ומגישים מיד.

הצעות לגיוון:
ניתן להשתמש בקערת הלחם גם למרק כתומים, מרק אפונה או כל מרק אחר שמתחשק.

המתכון עם ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6226

2 מחשבות על “מרק עדשים כתומות בקערת לחם

כתוב תגובה למכון כושר גוף ראשון לבטל